Monday 17 March 2014

FREDAGS DISKUSSION

I fredag hade vi en diskussion om en bok som heter ´En man som heter Ove´ och vi diskuterade bland annat. Vi diskuterade om relationen mellan barn och föräldrar. En relation mellan människor är en viktigt del av livet. För barnen att känna sig lycklig, det måste finna en bra relation mellan barn och föräldrar annars barnen kommer att känna sig att sina föräldrar hatar henne eller han och det samma sak med föräldrar, de kommer att känna sig att sitt barn hatar dem.

Föräldrar måste säga bra saker om deras barn, till exempel jag älskar dig eller leka med sina barn för att kunna känna sig lycklig.

Vi fick veta att Ove och Sonja förväntar sig att få ett barn och han visste inte hur man förberedde sig att för att bli pappa. Han ville att vara en bra pappa till sitt barn. Vi läste nästan hälften av boken och nu vi väntar på att veta vad kommer att hända med Ove och sitt barn, om han kommer att bli en bra pappa.

3 comments:

  1. Jo det stämmer våra förälderar påverkade på oss mycket. Vi har vuxit upp hos våra förälderar . Vi har sett dem under vårt liv. De är enda personer som vi tillbringade nästan 15 år med dem. Det är självklart att vi lärde oss allt från dem. Vi tittade på dem som en ledare som en specimen.

    ReplyDelete
  2. Precis, Föräldrar är ett exakt exempel och en lärare till sitt barn. Barn lär sig alltid när de födds. Föräldrar är deras det mäst nära folk. Barn får mer infomation från sina föräldrar. Så det är viktig att föräldrarna visar hur man gör till barn.

    ReplyDelete
  3. Vad fint och klokt du skriver om föräldraskapet Abel. Jag tror också att det är viktigt att föräldrar gör sina barn lyckliga genom att säga att vi älskar dem och att på andra sätt visa att de älskar sina barn. Det är en av de viktigaste relationerna i livet, eftersom föräldrar är så viktiga för barnen.

    ReplyDelete