Wednesday 21 May 2014

DEBATT

Idag gjorde vi slut med debatt som tog nästan två veckor. Jag lärde mig att när man debatterar, man måste tala högt och tydligt för lyssnare kan förstå vad man säger. Det är jätte viktigt att respektera båda läsare och lyssnare annars det blir svårt att lyssna på varandra.

Jag tycker att det var mycket roligt att debattera och lyssna på varandra vad de säger eftersom man lär sig genom de andra personer hur de debatterar.
Det var ganska svårt att söka och hitta en sida på internet där det står alla informationer som man vill veta. Det blir bättre nästa gång om man får hjälp av lärare att hitta information på internet.

Jag hoppas att nästa gång allt blir bra med debatt och lätt att hitta information.

Friday 25 April 2014

källkritik

Vi har valt artikeln Belgiskt ja till dödshjälp åt barn

Hur ser webbsidan ut?

  • Det verkar seriös för att barnen hade svårt sjuka.
  • Ja, det funkar bra.
  • TT ( Tidningarnas Telegrambyrå)
  • ja, det finns 2014-03-13

Hur är texten?

  • Texten har 236 ord
  • texten är mycket fakta
  • Ja, det finns ett kort video som visar sjukhuset.

Vem har gjort webbsidan och vem har skrivit texten?

  • Det är myndighet

Varför är webbsidan gjord?

  • Att informera om något.

Är sidan aktuell?

  • Ja, det publicerades den 25 april 2014 i fredags.

Målgrupp

  • Målgrupp är till alla folk.

Monday 17 March 2014

FREDAGS DISKUSSION

I fredag hade vi en diskussion om en bok som heter ´En man som heter Ove´ och vi diskuterade bland annat. Vi diskuterade om relationen mellan barn och föräldrar. En relation mellan människor är en viktigt del av livet. För barnen att känna sig lycklig, det måste finna en bra relation mellan barn och föräldrar annars barnen kommer att känna sig att sina föräldrar hatar henne eller han och det samma sak med föräldrar, de kommer att känna sig att sitt barn hatar dem.

Föräldrar måste säga bra saker om deras barn, till exempel jag älskar dig eller leka med sina barn för att kunna känna sig lycklig.

Vi fick veta att Ove och Sonja förväntar sig att få ett barn och han visste inte hur man förberedde sig att för att bli pappa. Han ville att vara en bra pappa till sitt barn. Vi läste nästan hälften av boken och nu vi väntar på att veta vad kommer att hända med Ove och sitt barn, om han kommer att bli en bra pappa.

Wednesday 26 February 2014

REFLEKTION OM MATKASSE

Igår gjorde jag en undersökning av priset på Willys till matkasse. Jag gjorde det själv men man kunde göra det i grupper också. Idag gjorde jag jämförpriset och jag lärde mig att jämförpriset är billigast än matkasse priset.

Jag tänker att resultat var olika eftersom man skulle veta vilken affär i Luleå är billigast och vilken är dyrast och nu vet jag att Willys i Storheden är billigast och Coop forum på Örnaset.

Wednesday 19 February 2014

DEN GÅNGEN BLEV MIN VÄN RIKTIGT BESVIKEN

Johan är 21 år gammal. Han bor med sin föräldrar i ett lit lägenhet och sina två bröder. Han tyckte om att mobba sina klasskamrater och kompisar för att de skulle vara rädd och respektera honom. Men en dag blev det inte som det brukar vara.

En dag gick han till skolan på morgonen. Innan skolan började, gick han i toa Alla rummet var upptagen och i stället att vänta på sin tur, tvingade han sig i ett rum där det fanns en kille som var smal och yngre än honom. Johan sa den killen att flytta bort men den killen vägrade sen Johan började att slå honom och till slutet Johan förlorade.

Från den gången blev Johan riktigt besviken och han aldrig mobbade eller slog någon i sitt liv.